Edirne Ticaret İl Müdürlüğü olarak Ahilik Haftası çalışmalarına start verdik…

01 Ekim 2019

Edirne Ticaret İl Müdürlüğü olarak bu yıl 16-22 Eylül 2019 tarihleri arasında 32. si kutlanacak olan Ahilik Haftası çalışmalarına start verildi.
Ahilik kültürünün tanınması tanıtılması ve gelecek nesillere aktarılması amacıyla, İl genelindeki Mesleki ve Teknik Okullarda konferanslar vermeye başladık. Edirne Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde, Edirne Ticaret İl Müdürü Mahmut ALTUN ve Ticaret İl Müdürlüğü personeli tarafından Ahilik Kültürü ve Günümüze Yansımaları konulu Konferansın ilki düzenlendi. Katılımın yoğun olduğu konferansta; Ahilik kültürü, ahiliğin günümüze yansımaları, Ahi birliklerinde tüketici hakları, Cumhuriyet döneminin ilk yıllarındaki süreç ve 1995 yılında ilk defa yürürlüğe giren Tüketici Kanunu ve sonrasındaki değişiklikler ile Tüketici Hakem Heyetlerinin yapısı ve işlevi konuları hakkında öğrenci ve öğretmenlere bilgiler verildi, sorular alındı ve cevaplandırıldı.
Konferans sonrası, katılım sağlayan öğrencilere, Edirne Ticaret İl Müdürlüğü olarak hazırlattığımız  üzerinde  “Edirne Ticaret İl Müdürlüğü 2019 yılı Ahilik Haftası” yazılı kalem dağıttık.