İLİMİZ ENEZ İLÇESİ GİRİŞİMCİ KADINLARIN HAYALİ GERÇEKLEŞİYOR

28 Ekim 2019

Edirne İl Ticaret Müdürlüğü dezavantajlı kadınları, Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi çatısı altında toplayarak, Üretime kazandırma yolunda öncülük etti.
Ticaret İl Müdürü Mahmut Altun yaptığı açıklamada Yerel Seçimlerden sonra İl Genelinde görev yapan bütün Belediye başkanlarını ziyaret ettiğini ifade ederek, ” Belediye Başkanlarımızla yaptığımız görüşmelerde, bulundukları bölgede yaşayan ve farklı yeteneklere sahip kadınların bir araya getirilmesi suretiyle, ürettikleri ürünleri bir kooperatif çatısı altında güç birliği yaparak yerelde ve ulusalda yapacakları satış sonucu elde edecekleri gelirle aile bütçelerine katkılarını sağlamaları için çalışma başlattıklarını ifade etti.

En son Enez ilçesinde, Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi çatısı altında toplanan ve uzun zamandır atıl durumda olan kooperatifin tekrar canlandırılması için 25 Ekim 2019 tarihinde Enez’de Kooperatif ortakları, Belediye Başkanı, Başkan Yardımcısı ve İlçe Kaymakamı ile yapılan görüşmelerde olumlu sonuçlar aldıklarını ifade eden Ticaret İl Müdürü Altun; “Yer tahsisi konusunda büyük bir ilerleme kaydettik. Oradaki kadınlarımızın bir an önce üretime yönelik çalışma yapma yönünde çok istekli olduklarını gördük. Bu da bize güç kattı. Sayın Kaymakamımız bu projeye her zaman destek vereceğini ifade etti. Ticaret İl Müdürlüğü olarak bu projeleri Sayın Valimiz Ekrem Canalp ve eşi Hanımefendi Dr. Ayten Canalp önderliğinde il genelinde yaygınlaştırıp, kadınlarımızın kendi evinde, kendi mahallesinde üretim yaparak, bu ürettiklerini pazarlayarak ev ekonomisine katkı sağlamasına ve yöreyi tanıtmalarına destek olacağız. “dedi.

Enez ilçesinde haftanın 3 günü (2 Gün merkez, 1 gün sahilde olmak üzere) kurulacak olan Kadın Emek Pazarında Kadınların üretmiş olduğu ürünlerin satışa sunulması ve ileri tarihlerde e-ticaret yoluyla da satışların yapılması planlanmıştır.
Kooperatifin amacı; “Ortaklarının ekonomik, sosyal ve kültürel ihtiyaçları ile ekonomik faaliyetleri kapsamında yer alan mal ve hizmet üretimi ile bunların pazarlanmasına yönelik ihtiyaçlarını karşılamak, girişimlerini desteklemek, üretim becerilerini geliştirmek, böylece ortaklarının ekonomik faaliyetlerini koruyarak sağlıklı ve gelişmiş bir çevrede yaşamalarını sağlamaktır.