İLİMİZDE 3. KADIN GİRİŞİMİ ÜRETİM VE İŞLETME KOOPERATİFİ KURULDU.

12 Haziran 2020

Edirne İl Kadın Girişimciler Kurulu İcra Komitesi Kırsalın Doğal Pazarı ve Girişimci Kadınlar Projesi kapsamında 2015 yılında açılan Kırsalın Doğal Pazarı kooperatif oldu. S. S. Edirne Kadın Girişimciler Kurulu Kırsalın Doğal Ürünler Üretim ve İşletme Kooperatifi’nin kurulduğunu açıklayan Edirne İl Kadın Girişimciler Kurulu İcra Komitesi Elmas Aslan, 150 kadının el emeği yöresel ürünlerinin, e-Ticaret ile ulusal ve uluslararası alana taşınacağını açıkladı.
Edirne İl Kadın Girişimciler Kurulu İcra Komitesi Kırsalın Doğal Pazarı ve Girişimci Kadınlar Projesi kapsamında 2015 yılında açılışı gerçekleştirilen Kırsalın Doğal Pazarı kooperatifleşti. Edirne’nin 1. Murat Mahallesi’nde bulunan Cumartesi Pazarı pazar alanında her Pazar günü el emeği yöresel ürünleriyle hizmet veren Kırsalın Doğal Pazarı, kooperatifleşmesinin ardından e-Ticaret’e de başlayacak.
Edirne İl Kadın Girişimciler Kurulu İcra Komitesi Elmas Aslan, Kırsalın Doğal Pazarı’nın 5 yıl önce 15 kadın katılımcı ile başlayıp 150 kadın katılımcıya yükseldiğini belirtirken; kadınların el emeği yöresel ürünlerinin yaşatılması amacıyla S.S. Edirne Kadın Girişimciler Kurulu Kırsalın Doğal Ürünler Üretim ve İşletme Kooperatifi’nin kurulduğunu açıkladı. Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Meriç Konferans Salonu’nda düzenlenen toplantıda Aslan, Kırsalın Doğal Pazarı’nda el emeği yöresel ürünlerini satışa sunan kadınlarla bir araya geldi. Aslan, toplantıda korona virüsü salgını nedeniyle kapalı olan Kırsalın Doğal Pazarı’nın, normalleşme süreci ile birlikte 14 Haziran Pazar günü açılmasını talep edeceklerini söyledi. Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan ile pazarın açılması için görüşme gerçekleştireceklerini açıklayan Aslan, kadınların el emeği yöresel ürünlerinin yaşatılması amacıyla da kooperatifleşme kararı aldıklarını söyledi. Aslan, S. S. Edirne Kadın Girişimciler Kurulu Kırsalın Doğal Ürünler Üretim ve İşletme Kooperatifi’nin kurulmasının ardından Edirne Ticaret ve Sanayi Odası koordinatörlüğünde e-Ticaret’e de başlayacaklarını açıkladı. Aslan, e-Ticaret ile Edirne’nin yöresel ürünlerinin ulusal ve uluslararası alana ulaşacağını belirtti.
“BUGÜN BİZİM DOĞUM GÜNÜMÜZ”
Aslan, toplantıda yaptığı konuşmasında kooperatifleşme kararını açıklarken; “Edirne İl Kadın Girişimciler Kurulu İcra Komitesi olarak bugün aldığımız bir karar var. Edirne’de 2015 yılında 15 kişi ile başlayan Kırsalın Doğal Pazarı, 4-5 yıl içinde 150 kişiye ulaştı. Bu süreçte yenilendiğimizi hissediyor ve sanayileşmiş bir dünyada yöresel ürünlerin doğallığı yaşatmak istiyoruz. Kadınlarımız bu konuda çok kolay adapte oldu. Birlik ve beraberlik içinde aldığımız bir karar oldu. Bugün bizim doğum günümüz. Çünkü kooperatif kuruyoruz. Kooperatifimizin amacı; bizim denetimimizde kadınlarımızın sağlıklı ve güzel ambalajlarla ürettiği el emeğini tüketiciye ulaştırmaktır. Ticaret Bakanlığı, e-Ticaret’e çok önem veriyor. Edirne Ticaret ve Sanayi Odası koordinatörlüğünde biz de e-Ticaret’e başlıyoruz. Ulusal ve uluslararası bağlantılarımız var. Biz büyüdük, ülkemiz ve ilimiz adına doğru olan ne ise kaldığımız yerden devam ediyoruz. Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’dan randevu talebinde bulunduk. Kırsalın Doğal Pazarı’nın açılışını uygun koşullar çerçevesinde 14 Haziran Pazar günü yapmak istiyoruz. Belediye Başkanımız da kabul ederse kaldığımız yerden devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.