KOOPERATİFÇİLİK ÇALIŞMALARI ARALIKSIZ DEVAM EDİYOR

10 Mayıs 2021

“Kadın gücüne farkındalık getirmek için yola çıktık, azim moral oldu”

İlimizde kooperatifçiliğin geliştirilmesi, mevcut kooperatiflerin kapasitesinin arttırılması ve kadınlarımıza istihdam sağlanması amacıyla Sayın Valimizin himayelerinde Sayın Valimizin eşi Hanımefendi Sayın Dr. Ayten CANALP ile Ticaret İl Müdürümüz Mahmut ALTUN, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Bilgin ÖZBAŞ, Tarım ve Orman Müdürü Atilla BAYAZIT,  İŞKUR Müdürü Şengül ÇİLDAM, Halk Eğitim Müdürü İlhan DİNÇ ile birlikte diğer kamu kurum ve kuruluş temsilcileri ilimiz merkez ilçesi ile diğer ilçelerimizi ziyaret ederek, bilgilendirme toplantısı düzenlediler.
İlk olarak Keşan, Enez ile başlayan program sırasıyla Süloğlu, Uzunköprü, Meriç ile diğer ilçelerimizde devam etti. 
Mevcut Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatiflerini ziyarette bulunan heyet ürünlerin kalitesini ve çeşitliliğinin arttırılması fikrinde uzlaşırken, ürünleri yerinde inceleme fırsatı buldu. 



Merkez ilçemizde kurulu bulunan S.S. Valide Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi dikiş  nakış  işleri, el yapımı mis meyve sabunu, el örgüsü işleri, düğün organizasyon süsleri, tıbbi maske, tıbbi siperlik, bakliyat torbası, bez ve el örgüsü bebek üretimi, atık kağıtlardan meyve sepeti üretimi,  çanta yapımı vb. ürünler üzerinden faaliyetlerini sürdürmektedirler.


 İlimiz Merkez ilçede kurulu bulunan ve faaliyetini sürdüren S. S. Edirne Kadın Girişimciler Kurulu Kırsalın Doğal Ürünler Üretim ve İşletme Kooperatifi tarhana, kuskus, tereyağ, yumurta, hamurişleri, yaprak sarma, süt, yoğurt,  ev ekmeği,meyve,sebze, unlu mamüller vb. ürünlerin üretimini gerçekleştirmektedir.

  Keşan İlçemizdeki Çalışmalardan görüntüler. Keşan ilçemizde kurulu ve faaliyetini sürdüren S.S. Keşan Sepetçi Kadın  Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi tarafından çeşitli ebat ve çok amaçlı örgü sepet yapılmaktadır. 
   
  Süloğlu İlçemizdeki Çalışmalardan görüntüler
 
   Uzunköprü İlçemizdeki çalışmalardan görüntüler 

 Havsa İlçemizdeki çalışmalardan görüntüler. Havsa  ilçemizde kurulu ve faaliyetini sürdüren S.S. Havsa Kadın Girişimcileri  Üretim ve İşletme Kooperatifi tarafından tarhana, kuskus, reçel,erişte ve çeşitleri, kuru yufka, marmelat, kahvaltılık   sos, peynirli turşu, soka, hediyelik bebek v.s. ürünler üretilerek her geçen gün ürün çeşidi zenginleştirilmektedir.

 Enez İlçemizdeki çalışmalardan görüntüler. Enez ilçemizde kurulu ve faaliyetini sürdüren S.S. Enez Mutlu Eller Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi tarafından çinicilik, bez çanta ve işlemeciliği, tekstil baskı teknikleri, el işi, oya, örgü,   reçel,marmelat, tarhana, erişte, kuskus vb. ürünler üretilmekte olup mevcutlara yeni ürün ekleme çalışmaları sürdürülmektedir.

 

 İpsala İlçemizdeki çalışmalardan görüntüler. İpsala ilçemizde yeni kuruluşunu gerçekleştirdiğimiz S.S. İpsala Kadın Girişimciler Üretim ve İşletme Kooperatifimiz Pirinç , kırık pirinç, kil kremi, el işleri, örgü, erişte, tarhana vb. ürünler               üretmektedirler.

  Meriç İlçemizdeki çalışmalardan görüntüler                                                                                                                                                                                                    



Edirne Havsa ilçesi Osmanlı Köyünde Valiliğimizce yaptırılan Osmanlı Otağında Kadın Kooperatiflerinin satış yapabilmeleri için incelemelerde bulunuldu.